Do góry

Dania główne Przepis na:

Idealne ciasto na pierogi

Idealne ciasto na pierogi

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 17

Dodano:

Odsłon: 10789

Nie wysycha szybko, świetnie się zlepia pierożki, ciasto nie jest "zbite"

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wsypujemy mąkę do dużej miski. A małym garnuszku zagotowujemy 2 szklanki wody oraz kostkę margaryny.

  2. Następnie wlewamy gorącą wodę z margaryną do mąki, doprawiamy solą i wyrabiamy ciasto - najlepiej zacząć jakąś drewnianą łyżką bo można się poparzyć.

  3. Na samym końcu dodajemy jajko i wyrabiamy - w razie gdyby za bardzo się kleiło dosypujemy mąki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń