Do góry

Desery Przepis na:

Imbirowo-cynamonowe cantucci

Imbirowo-cynamonowe cantucci

Autor:

Przepisów i artykułów: 187 Ocena: 2212

Dodano:

Odsłon: 894

Ciasteczka w świątecznym klimacie. Imbirowo-cynamonowe cantucci idealne do kawy

Składniki

  • 2/3 szklanka cukru
  • 1/3 szklanki oleju
  • 3 jajka
  • ¼ szklanki miodu
  • 3 szklanki mąki
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka zmielonego imbiru
  • i łyżka cynamonu
  • ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Nagrzać piekarnik do temperatury 140 stopni.
    W jmisce wymieszać olej,jajka, cukier i miód.
    W drugiej misce zmieszać mąkę, proszek do pieczenia i przyprawy. Połączyć ze sobą wszystkie składniki.
    Wyrobić ciasto ręką- powinno być bardzo zwarte.
    Podzielic je na dwie części i z każdej uformować podłużny wałek o długości blachy do pieczenia.
    Ułożyć dwa wałki na blasze wyłożnej papierem do pieczenia i lekko je spłaszczyć.

  2. Piec ok 25 minut. Wyjąć blachy z piekarnika i lekko ostudzić.
    Następnie każdy wałek pokroić je na plasterki, ok 1,5 cm.
    Ciasteczka układać ponownie na blasze i piec w temperaturze 160 stopni po ok 7-10 minut z każdej strony ( aż się ładnie zarumienią).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń