Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłka w cieście,czyli tak zwane racuchy.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19020
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 20206
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19020
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 20206
Składniki
Jabłka pokroić w dość grube plasterki. Jajka razem z mąką i cukrem rozmieszać. Na patelni rozgrzać olej. Każdy plasterek jabłka maczać w cieście i kłaść na olej. Smażyć ok 4 minut z jednej strony. Gotowe i ciepłe racuchy posypać cukrem pudrem.