Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłka w cieście,czyli tak zwane racuchy.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4151
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11365
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6515
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5487
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13539
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5317
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4151
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11365
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6515
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5487
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13539
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5317
Składniki
Jabłka pokroić w dość grube plasterki. Jajka razem z mąką i cukrem rozmieszać. Na patelni rozgrzać olej. Każdy plasterek jabłka maczać w cieście i kłaść na olej. Smażyć ok 4 minut z jednej strony. Gotowe i ciepłe racuchy posypać cukrem pudrem.