Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne,chrupiące i delikatne:)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 677
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 106
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 677
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 106
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Mąkę,mleko,śmietanę,jajka,sól zmiksować .Ma być dość gęste ciasto. Jeśli jest za bardzo gęste dolać mleko. Jabłka obrać i pokroić w centymetrowe plastry.Wyciąć gniazda nasienne. Na patelni rozgrzać tłuszcz i na gorący kłaść jabłka obtoczone ciastem. Najlepiej to robić widelcem lub patyczkiem. Smażyć z dwóch stron,wyłożyć na ręcznik papierowy by odsączyć nadmiar tłuszczu. Posypać cukrem pudrem. Smacznego życzę!