Do góry

Desery Przepis na:

Jabłka w cieście piwnym

Jabłka w cieście piwnym

Autor:

Przepisów i artykułów: 2288 Ocena: 14365

Dodano:

Odsłon: 520

Robię je często, są smaczne i tanie.

Składniki

  • Mąka pszenna 25 dag
  • Jajka 2 szt.
  • Masło stopione 2 łyżki
  • Piwo jasne ½ szklanki
  • Szczypta soli
  • Jabłka ½ kg
  • Tłuszcz do smażenia
  • Cukier puder do posypki
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mąkę wymieszać ze szczyptą soli, wbić jajka, wlać piwo i stopione masło. Zarobić ciasto i odstawić w chłodne miejsce na dwie godziny. W między czasie obrać jabłka, oczyścić z nasion i pokroić w grube plastry. Na patelni rozgrzać tłuszcz, zanurzać jabłka w cieście, smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać na ciepło posypane cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń