Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jabłkowe muffinki"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 201
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 201
Składniki
Jabłka umyć, obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Masło stopić. Mąkę przesiać, wymieszać z cukrem i proszkiem do pieczenia. Zmiksować z jajkami, mlekiem, ostudzonym masłem. Zmieszać z jabłkami i szczyptą cynamonu.
Zagnieść mąkę z cukrem i masłem na kruszonkę. Foremki do muffinek wyłożyć papierowymi papilotkami. Napełnić ciastem do wysokości 3/4. Posypać kruszonką i ziarnami słonecznika. Piec ok. 15-20 minut w temp. 180°C.
ok. 25 minutŹródło: Twoje Imperium