Do góry

Dania główne Przepis na:

Jagnięcina duszona w sosie

Jagnięcina duszona w sosie

Autor:

Przepisów i artykułów: 2083 Ocena: 46734

Dodano:

Odsłon: 3079

Mięso jagnięce jest mało popularne, często bardzo drogie...ale od czasu do czasu można pozwolić sobie na odrobinę szaleństwa. Delikatne mięso połączyliśmy z aromatycznymi przyprawami.

Składniki

  • 500 g jagnięciny (organki jagnięce)
  • 1 łyżeczka masła klarowanego
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki przyprawy Caffe de Paris
  • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe drogie

Przygotowanie

  1. Jagnięcinę dzielimy na porcje, podsmażamy na oleju z jednej i drugiej strony, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, podsmażamy jeszcze chwilę. Następnie zalewamy bulionem warzywnym, wsypujemy zioła i dusimy na małym ogniu 45 min. Całość zagęszczamy rozpuszczoną w zimnej wodzie mąką ziemniaczaną. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń