Do góry

Przekąski Przepis na:

Jaja faszerowane łososiem

Jaja faszerowane łososiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2225 Ocena: 13294

Dodano:

Odsłon: 12430

Wspaniałe jajka na stół świąteczny.

Składniki

  • Składniki:
  • Jaja na twardo 2 szt.
  • Sos tatarski 1-2 łyżki
  • Łosoś wędzony 5 dag
  • Cebulka czerwona 1 szt.
  • Koperek świeży posiekany 1 łyżka
  • szczypiorek
  • Papryka świeża żółta ½ szt.
  • Sól i pieprz do smaku
  • Papryka słodka wędzona
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Jajka przekroić na połówki, wyjąć delikatnie żółtka, białka odłożyć a żółtka posiekać. Łososia, cebulkę, szczypiorek drobno posiekać. Posiekane żółtka połączyć z sosem tatarskim, łososiem, cebulką, szczypiorkiem i koperkiem i dokładnie wyrobić masę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotowym farszem nadziewać białka, ułożyć na papryce, posypać papryką wędzoną i podawać na stół wielkanocny. SMACZNEGO.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń