Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jajeczno-kuskusowe kotleciki"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 236
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 236
Składniki
Dwa ugotowane na miękko jajka oraz jedno surowe zblenduj wraz z kukurydzą, czosnkiem oraz bułką tartą. Do masy dodaj kuskus i stopniowo wodę, tak aby całość zyskała odpowiednią konsystencję – żeby można było formować kotlety. Dopraw solą oraz pieprzem. Cebulę obierz, posiekaj w drobną kostkę i dodaj do masy. Dokładnie wymieszaj.
Uformuj paluszki (np. rozłóż masę na blasze i pokrój na prostokąty) lub okrągłe kotlety i usmaż je ze wszystkich stron na złoto na rozgrzanym oleju.Źródło: Świat kobiety