Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajka faszerowane pastą z pieczarek

Jajka faszerowane pastą z pieczarek

Autor:

Przepisów i artykułów: 32 Ocena: 135

Dodano:

Odsłon: 5461

Prosta i szybka pasta z jajek i pieczarek ze świeżym koperkiem lub szczypiorkiem Można serwować ją na świeżym pieczywie lub np. nafaszerować nią jajka

Składniki

  • 5-6 dużych pieczarek
  • 4 jajka
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • Koperek
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. 1. Jajka gotujemy na twardo.
    2. Pieczarki myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach.
    3. Podduszamy na patelni (bez tłuszczu i wody), doprawiamy solą, pieprzem
    4. Ugotowane jajka również ścieramy na tarce o małych oczkach.
    5. Składniki mieszamy z jogurtem, musztardą
    i posiekaną zieleniną.
    Doprawiamy do smaku.

    *Najlepiej smakuje schłodzona.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń