Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajka faszerowane pieczarkami

Jajka faszerowane pieczarkami

Autor: madzio1980

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 29

Dodano: 13.03.2010

Odsłon: 7467

Dla wielbicieli pieczarek i zieleninki:) Naprawdę pyszne!

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka ugotowac na twardo, obrac. Gdy będą zimne przekroic każde na pół i wyciągnąc wszystkie żółtka do oddzielnej miseczki. Pieczarki oczyścic, zetrzec na tarce o grubych oczkach i podsmażyc na oliwie z drobno posiekaną cebulką. Nie solic w trakcie smażenia bo pieczarki zczarnieją. Natkę umyc i drobno posiekac.

  2. Żółtka pognieśc dokładnie widelcem lub blenderem na jednolitą masę, dodac majonez, smażone pieczarki i natkę. Wszystko dokładnie wymieszac i doprawic do smaku pieprzem i solą. Do połówek jajek nakładac sporą porcję farszu łyżeczką. Można udekorowac majonezem i listeczkiem pietruszki. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ilia 13 marca 2010 Robię bardzo podobne, tylko do farszu daję starty żółty ser (około 15 dag na 10 jaj) i do pieczarek dodaję łyżkę ketchupu, mniam!

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń