Do góry

Przekąski Przepis na:

jajka faszerowane pietruszką oraz tuńczykiem i prażony boczek

jajka faszerowane pietruszką oraz tuńczykiem i prażony boczek

Autor:

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 395

Dodano:

Odsłon: 6023

Przekąski na każdą okazje.

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo, obieramy kroimy na połówki odzielamy żółtka od białek, żółtka mieszamy z łyżką śmietany i majonezu na papkę, dodając drobno posiekaną pietruszkę. Faszerujemy połowę ugotowanych jajek.

  2. 3 rzodkiewki mieszamy z tuńczykiem, majonezem i łyżką śmietany świeżą bazylią doprawiając i faszerujemy resztę jajek.

  3. Boczek nawijamy na rolki do ciastek wstawiamy do piekarnika na 15min. 220st. Ogórka i 2 rzodkiewki ścieramy na dużej tarce dodając łyżkę śmietany przyprawiając solą i pieprzem. Gdy boczek ostygnie faszerujemy ogórkiem i rzodkiewką wstawiamy do lodówki na pół godziny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

polkangaroo 20 września 2011 Kupiłem dziś 50 jaj, będą szaleństwa pyszniutkie.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 15 września 2011 Masz wspaniałe przepisy na przekąski, szczególnie spodobał mi się boczek.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń