Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajka faszerowane tuńczykiem i rzodkiewką

Jajka faszerowane tuńczykiem i rzodkiewką

Autor:

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 575

Dodano:

Odsłon: 1668

Kto lubi tuńczyka, temu na pewno zasmakują, bo jajka i tuńczyk doskonale do siebie pasują.

Składniki

  • 4 jajka
  • 1 puszka tuńczyka w oleju
  • 1 gałązka świeżego koperku
  • 2 duże rzodkiewki
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • sól i pieprz do smaku
  • woda do gotowania
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo. Po wystudzeniu obieramy i kroimy wzdłuż.

    Tuńczyka odsączamy z oleju i przekładamy do miseczki, dodajemy posiekane rzodkiewki, koperek i chrzan, mieszamy do połączenia i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

    Farsz wykładamy łyżką na przekrojone jajka.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 14 marca Z tuńczykiem wszystko jest dobre :D
Takie jajka, to pyszności :)
Odpowiedzi: 3 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bryssska 14 marca Uwielbiam tuńczyka, więc na pewno będzie mi smakować ;-) Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń