Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajka na twardo "Brązowe"

Jajka na twardo Brązowe

Autor: tosziba2

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 274

Dodano: 03.08.2010

Odsłon: 3296

Można kogoś troszkę zaskoczyć takim jajem ;-p

Składniki

  • Jajka ugotowane na twardo 4 sztuki
  • Szklanka sosu sojowego
  • Pół łyżeczki mielonej papryki , cukier
  • Kieliszek wódki :-)
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zagotować sos sojowy z papryką i cukrem

  2. Włożyć obrane jajka , wlać wódkę przykryć i gotować ok. 10 min.

  3. Podawać przybrane majonezem i posypane szczypiorkiem lub używać do dekoracji półmisków z wędlinami , jajka mają śliczny brązowy kolor i słono ostry smak.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bozka44 23 czerwca 2017 o matko, nie to, zebym byla zlosliwa, ale szklanke sosu sojowego dla zafarbowania 4 jajek?? eee troche marnotrawstwo mi sie wydaje. a jeszcze ten kieliszek wodki sie zmarnowal- nie ja pozostane przy bialych jajkach a kieliszkiem to popije sobie, bo jajka twarde troche zatykaja :-))

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń