Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajka po szkocku

Jajka po szkocku

Autor:

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 339

Dodano:

Odsłon: 12584

Jajka w trochę innej formie

Składniki

  • jajka, 9-10 szt.
  • mięso mielone, 0,5kg.
  • musztarda, 1 łyżka
  • mąka, troche do panierki
  • Bułka tarta, ok.1 szkl.
  • sól,pieprz, do smaku
  • cebula, 1 szt.
  • majonez do dekoracji
  • olej, 1szkl.
  • sałata,pomidory do dekoracji
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 7 jajek ugotować na twardo i ostudzić

  2. Do mięsa dodać starkowaną cebulę,1 jajko,musztardę,przyprawy oraz bułkę tartą do zagęszczenia.

  3. Każde z jajek na twardo obłóż warstwą mięsa, dociśnij. Roztrzep ostatnie jajko. Jajka w mięsie obtaczaj w mące, następnie zanurzaj w roztrzepanym jajku, a na koniec w bułce tartej.

  4. Na patelni rozgrzej tłuszcz i porcjami smaż w nim jajka (po ok. 8 minut). Wyjmij łyżką cedzakową, osącz z nadmiaru tłuszczu, układając na papierze kuchennym.

  5. Ostudzone jajka mięsne przekrój wzdłóż na połowę . Podaj na półmisku z liśćmi sałaty i pokrojonym na ćwiartki pomidorem. Podawać na zimno. SMACZNEGO:)))))

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń