Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i smaczna przystawka.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 250
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 250
Składniki
Do dużego rondla wlałem wodę ,dodałem ocet winny i doprowadziłem do wrzenia. Zmniejszyłem ogień ,tak aby woda lekko gotowała się. Do filiżanki wbiłem jajko. Zdecydowanym ruchem przelałem je do gotującej wody. Gdy białko się ścięło ,zwiększyłem ogień i gotowałem 3 min. Delikatnie otoczyłem żółtko białkiem. Gdy wypłynęło na powierzchnię ,wyjąłem je łyżką cedzakową i ułożyłem na ręczniku papierowym. Każde jajko ugotowałem podobnie. Na każdy talerz ułożyłem plasterek łososia ,dodałem łyżeczkę musztardy francuskiej ,plasterek pomidora. Na pomidor położyłem jajko ,oprószyłem solą. Podałem zaraz po przygotowaniu.