Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jajka ze szpinakiem"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 254
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 254
Składniki
W wiosennych barwach, z witaminami i bardzo smakowite! Aneta Palka ze Słupska
Jajka gotuję na twardo i obieram ze skorupek. Następnie kroję na pół i wyjmuję żółtka.
Szpinak rozmrażam na patelni. Czosnek przeciskam przez praskę i dodaję do szpinaku. Następnie dodaję śmietanę oraz sól i pieprz. Wszystko razem mieszam, podsmażam i odstawiam do ostudzenia.
Żółtka rozdrabniam widelcem, dodaję szpinak i całość mieszam.
Połówki jajek napełniam przygotowanym farszem. Ser ścieram na tarce o drobnych oczkach i posypuję nim jajka.
30 min • Porcja 115 kcal • Koszt ok. 1,10 zl • Przepis na 5 porcji.Źródło: Kobieta i życie