Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jarska zapiekanka"
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1932
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1754
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 113
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 65
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1932
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1754
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 113
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 65
Składniki
Umyte i osuszone cukinie pokrój w plasterki, obrane ziemniaki w talarki, a cienkie marchewki przetnij wzdłuż na pół.
Wywar zagotuj ze śmietaną, dopraw solą oraz pieprzem, po czym zagęść zasmażką przygotowaną z mąki i masła. Zdejmij z ognia i wymieszaj ze startym serem żółtym.
Ułóż warzywa w wysmarowanej oliwą formie żaroodpornej i zalej je sosem. Wstaw je do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz 25 minut.
Gotową zapiekankę posyp posiekaną natką pietruszki.
Czas: 50 min. 1 porcja = 270 kcal.Źródło: Kurier TV