Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obyczajem staropolskim jest smażenie w karnawale Faworków, ale czasami można coś zmienić.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 671
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2701
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 671
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2701
Składniki
1. Do miski wsypujemy mąkę oraz cukier puder.
2. Dodajemy masło.
3. Wbijamy jajka.
4. Dodajemy śmietanę.
5. Staranie zagniatamy ciasto.
6. Rozwałkowujemy ciasto i kroimy prostokąty.
7. Każdy taki prostokąt nacinamy ukośnie z obu stron.
8. Smażymy w gorącym oleju na złoty kolor.
9. Usmażone i osączone na bibule Różki przekładamy na naczynie i posypujemy cukrem pudrem. 10. Smacznego