Do góry

Desery Przepis na:

Jogurtowe muffinki z jabłkiem, cynamonem i migdałami

Jogurtowe muffinki z jabłkiem, cynamonem i migdałami

Autor:

Przepisów i artykułów: 38 Ocena: 576

Dodano:

Odsłon: 111

bardzo smaczne

Składniki

  • mąka pzenna 250g
  • cukier 1/2 szklanki
  • soda oczyszczona 1/2 łyżeczki
  • proszek do pieczenia 2 płaskie łyżeczki
  • jabłka 2 szt
  • cynamon 1 łyżka
  • płatki migdałowe 2 łyżki
  • jogurt naturalny Grecki 250 g
  • jajko 1 szt
  • olej 100 ml
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. W pierwszej misce wymieszać, cukier, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia.
    Do drugiej wlać olej, dodać jajko i jogurt naturalny. Wymieszać do połączenia składników.
    Jabłka pokroić w drobną kostkę (można zetrzeć na tarce), dodać cynamon oraz migdały. Wymieszać.
    Wlać składniki mokre do suchych i mieszać dopóki dobrze się ze sobą nie połączą.
    Dodać jabłka z cynamonem i migdałami i wymieszać ciasto łyżką.


  2. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Do każdej nałożyć po około 1,5 łyżki ciasta (zależy od wielkości papilotek).
    Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez około 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń