Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie ciasto. Lekkie i orzeźwiające. Z nutą rabarbaru i ulubionych dodatków smakowych. Ładnie się prezentuje i nie jest słodkie.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2344
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3363
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1415
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2152
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2344
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3363
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1415
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2152
Składniki
Mus: Żelatynę zalać zimną wodą. Odstawić do napęcznienia. Rabarbar należy oczyścić z liści. Umyć, obrać, a następnie pokroić w kawałki o długości ok 1 centymetra. Na dno garnka wylewamy ½ szklanki wody. Wrzucamy rabarbar, cukier i gotujemy na małym ogniu, aż rabarbar się rozpadnie. Blendujemy na gładki mus. Żelatynę podgrzewamy i roztapiamy. Dodajemy do musu i mieszamy. Wylewamy na dno silikonowej formy w kształcie babki. Wstawiamy do lodówki na minimum 30 minut, aby całość się zestygła.
Galaretkę wiśniową rozpuszczamy w ½ szklanki wrzątku. Cały czas mieszając dodajemy jeden jogurt naturalny. Wylewamy na mus z rabarbaru. Wstawiamy do lodówki na około 30 minut. Tak samo postępujemy z galaretką cytrynową. Całość wstawiamy do lodówki na ok 1 godzinę. Gdy wszystko będzie mocno zwarte odwracamy na podkład i delikatnie odklejamy formę.