Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można do niego dodać więcej pomidorów lub papryki, można dodać koncentrat pomidorowy ale to jest baza wyjściowa. Wolę inne składniki dodawać bezpośrednio przy przyrządzaniu. lecza.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 279
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 279
Składniki
Na rozgrzanym oleju "zeszklić" pokrojoną cebulę. Kabaczki obrać, usunąć miąższ i pokroić w grubą kostkę. Dodać do cebuli i dusić około 10 minut. Uważać by za bardzo nie zmiękł. Powinien być lekko twardy bo słoiki będą jeszcze pasteryzowane. Następnie dodać pokrojone papryczki i znów chwilę dusić, często mieszając. Pod koniec dodać całe pomidorki , pokrojoną bazylię i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Przełożyć do litrowych słoików i pasteryzować 10 minut.