Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kaczka po tajsku z warzywami"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 279
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 279
Składniki
Skórę z kaczki natnij ostrym nożem. Wymieszaj sosy – sojowy, chili z brązowym cukrem, startym imbirem, przyprawą 5 smaków i sokiem z limonki. Natrzyj dokładnie mięso marynatą i odstaw na około 1 godzinę.
Obsmaż kaczkę na patelni po 3 minuty z każdej strony. Dopiecz przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Wyjmij z piekarnika i przykryj folią aluminiową. Przed pokrojeniem odczekaj 10 minut. Przygotuj warzywa. Rozgrzej dużą patelnię lub wok. Dodaj 3 łyżki oleju, pokrojony czosnek i chili.
Dodaj warzywa i przyprawę z saszetki. Smaż na dużym ogniu 5-7 minut. Przypraw sosem ostrygowym i olejem sezamowym. Wyłóż na talerz, obłóż pokrojoną w plastry kaczką. Udekoruj zieloną cebulką. Czas przygotowania: 40 minut (bez marynowania)Źródło: Tele Tydzień