Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najczęściej pieczemy ją z jabłkami - danie sprawdzone, przez wszystkich lubiane
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 184
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 184
Składniki
Oczyszczone i posolone kaczki natrzeć w środku i na zewnątrz mieszanką kminu i majeranku
Jabłka obrać ze skórki, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić na ćwiartki. Włożyć do kaczki, otwór zaszyć lub spiąć wykałaczkami.
Ptaki ułożyć w brytfannie, posmarować stopionym masłem
. Początkowo podlać bulionem, dopiero potem w trakcie pieczenia sosem, który wytworzył się na dnie brytfanny
Piec kaczki często je obracając, żeby zrumieniły się ładnie ze wszystkich stron.