Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kaczka z orzechami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2704
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2704
Składniki
ok. 80 minut
Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanej łyżce oliwy. Wsypać po 1/2 łyżeczki pieprzu i kurkumy, smażyć minutę i przełożyć na talerz. Na 2 łyżkach oliwy zrumienić pokrojone mięso, posolić, oprószyć mąką, dodać orzechy i smażyć 5 minut.
Pokroić bakłażan w plastry, mocno posolić i zostawić na 15 minut na durszlaku. Opłukać, osuszyć i usmażyć na pozostałej oliwie. Do mięsa wlać bulion i sok. Doprawić do smaku solą, sokiem z cytryny i cukrem. Dusić około 1 godziny.
Imbir obrać, zatrzeć na tarce z drobnymi otworami. Na kaczkę wyłożyć plastry bakłażana i odłożoną cebulę. Dusić, aż wszystkie będą miękkie. Pod koniec duszenia dodać imbir, doprawić. Podawać, ozdobić cząstkami pomidora.Źródło: Twoje Imperium