Do góry

Śniadania Przepis na:

Kajzerki

Kajzerki

Autor:

Przepisów i artykułów: 93 Ocena: 701

Dodano:

Odsłon: 4894

Najlepsze domowe bułki jakie jadłam.

Składniki

  • 3 szklanki mąki pszennej
  • 3/4 szklanki ciepłej wody
  • 1,5 łyżeczki drożdży instant (20 g zwykłych drożdży)
  • jajko
  • 2 łyżki masła
  • 1,5 łyżeczki cukru
  • łyżeczka soli
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączę i zagniatam aż powstanie plastyczne ciasto. Ciasto przykrywam ściereczką i pozostawiam pod przykryciem w ciepłym miejscu na godzinę.

  2. Wyrośnięte ciasto dzielę na 8 części. Z każdej formuję bułeczkę i pozostawiam pod przykryciem w ciepłym miejscu na kolejne 45 minut.

  3. Wyrośnięte bułeczki nacinam według uznania. Piekę 15 minut w 200 stopniach C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń