Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajny szybki deserek bez pieczenia :)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 188
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 188
Składniki
Mleko,masło,ksylitol oraz kakao włożyć do garnuszka i podgrzewać na małym ogniu aż się zagotuje. Zdjąć z ognia,dodać mąkę kasztanową i dokładnie wymieszać,odstawić do ostudzenia. Następnie dodać amarantus i delikatnie połączyć z masą kakaową. Z niewielkich porcji formujemy np.kuleczki albo łyżką nakładamy porcje na talerz lub papier do pieczenia. Odstawiamy w chłodne miejsce by stężały.Najlepiej do lodówki. Smakują wyśmienicie. SMACZNEGO!!!