Do góry

Dania główne Przepis na:

Kalafior zapiekany

Kalafior zapiekany

Autor:

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 473

Dodano:

Odsłon: 9409

Danie banalnie proste do przygotowania, ale za to pyszne w smaku !!

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kalafior podzielić na różyczki . Wrzucić do wrzącej, lekko osolonej i ocukrzonej wody. Gotować około 15 minut. Odcedzić, ułożyć w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym , obłożyć plasterkami sera, posypać nasionami słonecznika , oprószyć papryką . Zapiekać w piekarniku , aż ser się stopi. Po wyjęciu z pieca posypać posiekanym koperkiem . Można podawać z ziemniakami i surówką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń