Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kalafior zapiekany pod beszamelem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2695
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2695
Składniki
Kalafior umyj i gotuj przez 10 min w osolonej wodzie.
Na oleju podduś cebulę i obsmaż pokrojoną w kostkę pierś kurczaka. Dodaj pokrojone w grube plastry pieczarki i smaż, aż odparuje woda z grzybów. Dodaj ugotowany kalafior, wymieszaj i włóż do naczynia żaroodpornego.
Masło rozpuść w garnuszku, dodaj mąkę i dokładnie wymieszaj. Zmniejsz ogień i ciągle mieszając, powoli dodawaj mleko. Sos musi mieć konsystencję gęstej śmietany. Dopraw gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Gotowym beszamelem polej zawartość naczynia, posyp żółtym serem i piecz 25 min w 180oC.Źródło: Takie jest życie