Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna lekka zupa z kalafiora.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Do bulionu włóż kalafior podzielony na różyczki i zagotuj. Następnie gotuj 15 minut.
Zmiksuj zupę na gładko.
Dodaj do zupy mleko, szczyptę soli, pieprz oraz sok z cytryny. Gotuj kolejne 5 minut.
Na patelni rozgrzej odrobinę masła z gałką muszkatołową. Opiecz chleb tostowy z obu stron na złoty kolor.
Pokrój grzanki w kostkę i posyp nimi zupę. Smacznego ;-)