Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie to może być nie tylko dodatkiem do obiadu, ale również przekąską podaną z pieczywem, czy samodzielnym wege obiadem z dodatkiem ulubionej kaszy.
Prosty obiad z patelni z kilku składników. Makaron z wieprzowiną i warzywami...
Odsłon: 14
Domowe pieczywo nie ma sobie równych. Jest przede wszystkim bez poleszaczy....
Odsłon: 58
Udko w azjatyckim sosie z warzywami. To proste danie smakuje lepiej niż w chi...
Odsłon: 27
Prosty obiad z patelni z kilku składników. Makaron z wieprzowiną i warzywami...
Odsłon: 14
Domowe pieczywo nie ma sobie równych. Jest przede wszystkim bez poleszaczy....
Odsłon: 58
Udko w azjatyckim sosie z warzywami. To proste danie smakuje lepiej niż w chi...
Odsłon: 27
Składniki
Kalarepę obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Marchew obieramy, myjemy i kroimy w półplasterki. W garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojone warzywa, lekko oprószamy solą i dusimy pod przykryciem ok. 15 minut na wolnym ogniu, co jakiś czas mieszając. Po tym czasie dolewamy bulion, wrzucamy osączony z zalewy groszek konserwowy i koperek. Mieszamy i posypujemy po wierzchu mąką. Dusimy przez kolejne 10 minut. Na koniec doprawiamy do smaku wedle uznania solą i pieprzem.