Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na marynowaną kalarepkę.
Polecam, pychota.
Odsłon: 553
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 457
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1696
Polecam, pychota.
Odsłon: 553
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 457
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1696
Składniki
Wykonanie: Kalarepę oczyścić i pokroić w słupki . Obgotować 10 min następnie odcedzić i ułożyć w słojach. Zalać gorącą wodą z dodatkiem soli, cukru i kwasku. Pasteryzować na bardzo wolnym ogniu około godziny i nazajutrz następne pół godziny. Odstawić w chłodne ciemne miejsce i używać do sałatek z majonezem.