Do góry

Przetwory Przepis na:

Kalarepka do słoików na zimę

Kalarepka do słoików na zimę

Autor:

Przepisów i artykułów: 2044 Ocena: 10846

Dodano:

Odsłon: 5300

Prosty przepis na marynowaną kalarepkę.

Składniki

> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kalarepę oczyścić i pokroić w słupki . Obgotować 10 min następnie odcedzić i ułożyć w słojach. Zalać gorącą wodą z dodatkiem soli, cukru i kwasku. Pasteryzować na bardzo wolnym ogniu około godziny i nazajutrz następne pół godziny. Odstawić w chłodne ciemne miejsce i używać do sałatek z majonezem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 08 czerwca 2016 Ciekawy pomysł,nigdy kalarepki nie wekowałam.Muszę zrobić:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń