Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kalarepka z kaszą i mięsem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 681
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 109
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 681
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 109
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Kalarepki obrać, ściąć wierzchy, wydrążyć (miąższ pokroić i odłożyć). Przygotować farsz. Ugotować kaszę na sypko. Do mielonego mięsa dodać posiekaną cebulę i ugotowaną kaszę.
Doprawić solą, pieprzem i papryką. Wymieszać. Farszem wypełnić wydrążone kalarepki. Przygotować półtora litra bulionu (z kostki).
W rondlu ułożyć kala repki, dodać wydrążony miąższ. Podlać bulionem i dusić na małym ogniu około 40 minut. Doprawić koncentratem pomidorowym, zagęścić mąką. Dusić 10 minut.
Serwować jako gorącą przekąskę lub jako danie obiadowe – wtedy dodatkowo podać ziemniaki z wody z koperkiem.
ok. 75 minutŹródło: Twoje Imperium