Do góry

Dodatki Przepis na:

Kandyzowane płatki róży i listki mięty

Kandyzowane płatki róży i listki mięty

Autor: KORAL

Przepisów i artykułów: 388 Ocena: 5033

Dodano: 30.05.2018

Odsłon: 2316

Przygotowanie ich jest proste, wymaga tylko trochę cierpliwości, za to efekt jest świetny i smaczny. Są doskonałą i aromatyczną jadalną ozdobą do deserów i tortów.

Składniki

  • listki mięty
  • płatki róży
  • cukier kryształ
  • białko jaja
> 6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Listki i płatki oczyszczamy pędzelkiem.
    Każdy listek i płatek lekko smarujemy ubitym białkiem i posypujemy drobnym cukrem.
    Matę silikonową lub papier do pieczenia posypujemy cukrem i rozkładamy listki i płatki.
    Odstawiamy do wyschnięcia w przewiewnym i zacienionym miejscu na 24 godziny.
    Potem trzymamy w pudełku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

KORAL 31 maja Dziękuję. Z tych listków i płatków można stworzyć piękne dekoracje.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bozka44 31 maja Alez super pomysl!!! Potem mozna pieknie wykorzystac na specjalne okazje <3

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń