Do góry

Zupy Przepis na:

Kapuściana potrawka z piernikami

Kapuściana potrawka z piernikami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2046 Ocena: 10893

Dodano:

Odsłon: 106

Danie babci Stefci na jeszcze chłodne dni.

Składniki

  • Kapusta biała 1 mała główka
  • Słonina wędzona 5-10 dag
  • Pierniki toruńskie 1-2 szt.
  • Sól i pieprz do smaku
  • Ocet do zakwaszenia
  • parówka drobiowa ½ kg
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kapustę oczyścić, poszatkować, posolić i odstawić na godzinę. Po czym odcisnąć i włożyć do garnka z pokrojoną słoniną. Zalać małą ilością wody, przyprawić do smaku i udusić na małym ogniu do miękkości, pod koniec dodać pokruszone pierniki, parówkę, chwilę podgotować i podawać z pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń