Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z kapusty to proste w wykonaniu danie i idealne na postne dni. Do kotletów najczęściej podaję ziemniaczki i buraczki z papryką. Dobry sposób na wykorzystanie kapusty jaka została po robieniu gołąbków. Smacznego!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 661
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 661
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
Od kapusty odciąć głąb i ugotować do miękkości. Ja często wykorzystuję kapustę, która zostaje od gołąbków tylko dłużej ją gotuję. Po ugotowaniu kapustę tniemy na mniejsze części i odsączamy mocno wodę ( ile się da najwięcej). Mielimy razem z cebulą przez maszynkę. Dodajemy sypką bułkę tartą, która wciągnie nadmiar wody, jajko i doprawiamy przyprawami do smaku. Formujemy kotleciki i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na rumiany kolor. Świetnie smakują z ziemniaczkami i buraczkami z papryką. Polecam!