Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2695
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2695
Składniki
Kapustę zalać 1 litrem wody ,dodać liść laurowy i gotować godzinę. W tym czasie umyte ,obrane i pokrojone ziemniaki oraz marchew włożyć do bulionu i gotować 20 min. Na maśle podsmażyć pokrojone w paski żeberka. Kiedy się zrumienią ,wrzucić do bulionu ,a do wytopionego z nich tłuszczu wsypać mąkę i zrobić zasmażkę. Rozprowadzić ją kilkoma łyżkami bulionu i wlać do reszty. Połączyć bulion z kapustą wraz z wywarem ,dosypać kminek i gotować razem 10 min. Doprawić do smaku solą i pieprzem.