Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 28372
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2160
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 28372
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2160
Składniki
Łodygi selera ,marchew oraz rzepę obrać i pokroić w słupki ,a obraną cebulę w dużą kostkę. Warzywa obsmażyć na maśle ,przełożyć do rondla ,zalać bulionem i szklanką wody ,gotować 30 min. Poszatkować kapustę ,włożyć do gotującej się zupy. Dodać pieprz ,sól ,ziele angielskie i liść laurowy. Kilka minut gotować. Następnie obrać jabłka ,wydrążyć , pokroić w drobną kostkę i dołożyć do zupy. Gotować kapuśniak jeszcze 10 min. Pod koniec gotowania wlać do niego kwas ogórkowy ,zagotować. Podawać z bagietką lub innym pieczywem.