Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta czerwona z boczkiem - dodatek lub danie samodzielne.
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3182
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 771
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 266
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 211
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3182
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 771
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 266
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 211
Składniki
Białą kiełbasę ugotować w wodzie. Kapustę umyć, poszatkować na cienkie paski. Podlać wywarem z kiełbasy, ugotować na miękko. Odcedzić i od razu zakwasić sokiem cytrynowym. Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne. Pokroić w kostkę razem z boczkiem. Kiełbasę pokroić na plasterki. Boczek, jabłko i kiełbasę podsmażyć na oleju. Dołożyć do kapusty. Doprawić do smaku solą, pieprze i majerankiem. Gotować kilka minut, często mieszając. Pozostawić dłuższą chwilę pod przykryciem - tak by składniki dobrze się "przegryzły". Danie podawać posypane natką, z dodatkiem np. porzeczek, jako samodzielne danie, przystawkę albo dodatek do mięsa.