Do góry

Dodatki Przepis na:

Kapusta czerwona z porzeczkami

Kapusta czerwona z porzeczkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 311 Ocena: 1527

Dodano:

Odsłon: 107

Wariacja na temat modrej/czerwonej kapusty inspirowana przepisem skandynawskim. Idealna do pieczonej kaczki ale nie tylko.

Składniki

  • kapusta czerwona 1 kg
  • cebula czerwona 1 szt
  • sok z czarnej porzeczki 3 łyzki
  • czarna porzeczka 3 łyżki
  • masło 2 łyżki
  • liść laurowy 1 szt
  • goździki mielone 1 szczypta
  • cynamon 1 szczypta
  • woda 2 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • cukier do smaku
1-2 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. W garnku rozgrzewamy masło, wrzucamy drobno pokrojoną cebulę i podsmażamy do czasu aż stanie się szklista. Następnie dodajemy poszatkowaną czerwoną kapustę i mieszając dusimy 2-3 min. Wlewamy wodę i dusimy kolejne 7-10 min. Następnie wlewamy sok i owoce czarnej porzeczki, liść laurowy i przyprawy. Mieszamy. Gotujemy do miękkości od czasu do czasu mieszając.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń