Do góry

Dodatki Przepis na:

Kapusta kiszona z pieczarkami

Kapusta kiszona z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 290 Ocena: 1296

Dodano:

Odsłon: 970

Kapusta kiszona z pieczarkami gości w moim domu w ciągu roku a w wigilię pieczarki zamieniam grzybami suszonymi.

Składniki

  • kapusta kiszona 1 kg
  • pieczarki 80 dag
  • cebula 1 szt
  • ziele angielskie 4 ziarna
  • liście laurowe 2 szt
  • masło 1 łyżka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Kapustę kiszoną odciskamy z soku /ale soku nie wylewamy/, szatkujemy, wkładamy do garnka i wlewamy 1,5 szklanki wody. Dodajemy ziele angielskie, liście laurowe i gotujemy do miękkości.
    Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy posiekaną cebulę a gdy stanie się szklista dodajemy oczyszczone, pokrojone na ćwiartki pieczarki. Smażymy na małym ogniu do czasu aż będą miękkie a woda odparuje. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
    Usmażone pieczarki dodajemy do gorącej kapusty, mieszamy i gotujemy jeszcze ok. 10 min. Jeśli potrawa jest zbyt "jałowa" doprawiamy sokiem z kiszonej kapusty,

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 22 grudnia 2017 U nas zawsze dwie wersje kapusty.
Jedna taka, jak z Twojego przepisu, druga z grochem :)
Obie są pyszne i chyba najszybciej znikają ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maudie 22 grudnia 2017 Ja również często taką kapustkę z pieczarkami robię,jest pyszna:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń