Do góry

Dodatki Przepis na:

Kapusta na ciepło z żurawiną

Kapusta na ciepło z żurawiną

Autor: Pobitegarybarbary

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 2615

Dodano: 08.11.2017

Odsłon: 3213

Pyszny dodatek do dań mięsnych- szczególnie polecam do gęsiny czy kaczki.

Przygotowanie

  1. Jabłka obierz i pokrój w cienkie plasterki. Usmaż je na smalcu do czasu aż zmiękną. Kapustę posiekaj, dodaj do jabłek. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Dodaj do jabłek i kapusty. Wlej ocet, dodaj żurawinę i cukier. Wlej wino i szklankę wody. Duś pod przykryciem przez ok. 45-60 minut. Dopraw solą i pieprzem do smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń