Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dodatek do dań mięsnych- szczególnie polecam do gęsiny czy kaczki.
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1282
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 726
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4546
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1282
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 726
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4546
Składniki
Jabłka obierz i pokrój w cienkie plasterki. Usmaż je na smalcu do czasu aż zmiękną. Kapustę posiekaj, dodaj do jabłek. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Dodaj do jabłek i kapusty. Wlej ocet, dodaj żurawinę i cukier. Wlej wino i szklankę wody. Duś pod przykryciem przez ok. 45-60 minut. Dopraw solą i pieprzem do smaku.