Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dodatek do dań mięsnych- szczególnie polecam do gęsiny czy kaczki.
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 57
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 213
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 76
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 402
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 57
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 213
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 76
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 402
Składniki
Jabłka obierz i pokrój w cienkie plasterki. Usmaż je na smalcu do czasu aż zmiękną. Kapustę posiekaj, dodaj do jabłek. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Dodaj do jabłek i kapusty. Wlej ocet, dodaj żurawinę i cukier. Wlej wino i szklankę wody. Duś pod przykryciem przez ok. 45-60 minut. Dopraw solą i pieprzem do smaku.