Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dodatek do dań mięsnych- szczególnie polecam do gęsiny czy kaczki.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4491
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 24
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 57
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4491
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 24
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 57
Składniki
Jabłka obierz i pokrój w cienkie plasterki. Usmaż je na smalcu do czasu aż zmiękną. Kapustę posiekaj, dodaj do jabłek. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Dodaj do jabłek i kapusty. Wlej ocet, dodaj żurawinę i cukier. Wlej wino i szklankę wody. Duś pod przykryciem przez ok. 45-60 minut. Dopraw solą i pieprzem do smaku.