Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 189
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 189
Składniki
Grzyby zalałem wrzątkiem, moczyłem 30 minut. Odciąłem twarde ogonki. Kapustę umyłem, pokroiłem w paski. Oczyściłem dymki, posiekałem je, szczypior pokroiłem w długie paski. W woku rozgrzałem 3 łyżki oleju, wrzuciłem kapustę, smażyłem ją 2 minuty. Dodałem rosół z kury, sos sojowy i cukier. Dusiłem pod przykryciem 5 minut. Zagęściłem mąką kukurydzianą rozrobioną niewielką ilością wody. Dymkę i szczypior podsmażyłem na łyżce oleju. Dodałem grzyby. Smażyłem 3 minuty ciągle mieszając. Skropiłem olejem sezamowym. Podałem razem z kapustą.