Do góry

Dodatki Przepis na:

Kapusta pekińska z jabłkiem i ogórkami

Kapusta pekińska z jabłkiem i ogórkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 162 Ocena: 595

Dodano:

Odsłon: 3609

Surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem papryki, jabłek i ogórków meksykańskich jest bardzo smaczna i szybka do zrobienia.

Składniki

  • 20 dag kapusty pekińskiej
  • 1 jabłko
  • 1 papryka czerwona
  • 10 dag ogórków meksykańskich
  • 1/2 szkl kukurydzy konserwowej
  • 1 pęczek szczypiorku
  • sok z cytryny, przyprawa curry, sól, pieprz, oliwa z oliwek
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kapustę umyć, osuszyć, poszatkować, wymieszać z przyprawą curry. Kukurydzę osączyć z zalewy. Ogórki meksykańskie umyć i pokroić wzdłuż na połówki. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w zapałkę.

    Obrane jabłko bez nasion zetrzeć na grubej tarce, skropić sokiem z cytryny. Umyty szczypiorek drobno posiekać.

  2. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, oprószyć odrobiną soli i pieprzu, skropić oliwą i wymieszać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń