Do góry

Dania główne Przepis na:

Karkoweczka,niebo w gebie.

Przepis dnia 2011-07-10
Karkoweczka,niebo w gebie.

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 967

Dodano:

Odsłon: 18296

Pomyslalam,mam kawalek miesa,i zadnego pomyslu co z tym zrobic,wiec wpadlam na pomysl uzycia keczupu i majonezu,plus jeszcze czegos,wyszlo rewelacyjnie.

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przyprawione sola i pieprzem,oraz lekko rozbite kotlety optoczyc w keczupie i ulozyc na blaszce,lub naczyniu zaroodpornym.

  2. Na kazdego kotleta nalozyc pokrojona w paski cebule,zakryc pokrojonymi w paski pieczarkami i posypac bazylia.

  3. Na tarce o grubych oczkach zetrzec ser zolty,posypac do zakrycia pieczarek,na kazdego kotleta nalozyc po lyzce majonezu

  4. Wlozyc calosc do piekarnika,nagrzanego do 180s,piec okolo 1 godz

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

iwona_s 10 lipca 2011 wystarczy dobry kawałek miesa, trochę przypraw i tyle. chyba, że tak naprawdę nie potrafi zrobić się mięcha, wtedy to dodaje się takie "czary -- mary" - jak tu - ser... a polacy, no jakby nie patrzeć - kochają żółty ser (takie, nasze zacofanie) ...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mimi619 12 lutego 2011 Widzę u Ciebie wiele przepisów na karkówkę ! Bardzo dobrych przepisów.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 19 sierpnia 2010 pieczona w rękawie, albo w worku do pieczenia jest bardzo soczysta

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gosia29 18 sierpnia 2010 taka karkówka jest pyszna robię podobnie daje tylko więcej przypraw i używam rękawa do pieczenia wychodzi wtedy naprawdę mięciutka!

pozdrawiam

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń