Do góry

Dania główne Przepis na:

Karkówka pieczona

Karkówka pieczona

Autor:

Przepisów i artykułów: 242 Ocena: 3170

Dodano:

Odsłon: 1169

miękkie, bardzo aromatyczne mięso

Składniki

  • karkówka 60-70 dag
  • marchew 2 szt
  • pietruszka 2 szt
  • cebula 2 szt
  • pomidory 2 szt
  • papryka czerwona 1 szt
  • por kawałek
  • koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
  • kostka rosołowa 1 szt
  • musztarda
  • sól, pieprz, tymianek, rozmaryn
  • czosnek granulowany
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. 1. mięso umyć, pokroić na kotlety, posmarować lekko musztardą, posypać solą, pieprzem, ziołami i czosnkiem, marchew, pietruszkę i cebulę pokroić w plastry, mięso ułożyć w misce, przekładając warzywami, przykryć, odstawić na noc do lodówki,
    2. kostkę rosołową rozpuścić w 3/4 szkl ciepłej wody, dodać łyżeczkę koncentratu,
    3. mięso ułożyć w naczyniu do zapiekania, na wierzch położyć warzywa, paprykę pokroić w grubą kostkę, pomidory i pora w plastry, mięso posypać papryką i porem, na wierzchu ułożyć plastry pomidorów, naczynie przykryć folią aluminiową, wstawić do zimnego piekarnika, piec godz w 180 st, po tym czasie zdjąć folie i piec jeszcze ok 30 min bez przykrycia,
    4. ja podałam już tylko z dużą porcja sałaty,




    smacznego





Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń