Do góry

Dania główne Przepis na:

Karkówka po Bieszczadzku

Karkówka po Bieszczadzku

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 23

Dodano:

Odsłon: 22932

Aromatyczna karkówka..pachnąca grzybami, jałowcem i czosnkiem...czyli tym co w Bieszczadach najlepsze

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Karkówkę obkroić z nadmiaru tłuszczu, gdzie nie gdzie ponacinać

  2. z musztardy, oleju i przypraw zrobić marynatę do mięsa

  3. zamarynowane mięso włożyć na kilka godzin do lodówki

  4. warzywa i jabłko pokroić

  5. grzyby namoczyć w niewielkiej ilości wody (na pół godziny ) po namoczeniu siekamy

  6. karkówkę wkładamy do brytfanny lub garnka rzymskiego wpychamy w mięso czosnek, podlewamy woda z grzybów , wrzucamy warzywa ,jabłko ,grzyby i jałowiec do brytfanny

  7. pieczemy ok 2 godz aż karkówka będzie miękka w 200 stopniach

  8. powstały sos można zagęścić mąką i podawać z kasza lub ziemniaczkami SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

smakoszkammm 02 czerwca 2011 Ale miazga, jakie to musi być pyszne mmmm Kurcze, jechać w Bieszczady - moje marzenie i zjeść taką karkóweczkę na świeżym powietrzu - bezcenne

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

socharena 06 listopada 2010 Na pewno smakowite danie, koniecznie muszę wypróbować:))

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

smaker12 04 listopada 2010 wygląda pysznie i pewnie takie jest , w niedziele wypróbuję na obiadek :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń