Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karkówka w winie"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 179
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 179
Składniki
Karkówkę umyj, pokrój na plastry (ok. półtora cm). Ułóż w misce, polej winem, oliwą i sokiem z pomarańczy, posyp solą, pieprzem i chili, wymieszaj. Wierzch posmaruj konfiturą z jarzębiny. Ziemniaki obierz, pokrój na plastry. Włóż do osolonego wrzątku, gotuj 5 min. Osącz. Karkówkę ułóż na grillu. Ziemniaki namocz w reszcie marynaty, ułóż obok mięsa. Upiecz z obydwu stron.
<strong>Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 4 cena za porcję: 2,80 zł</strong>
Świetnym dodatkiem do tego mięsa będą inne, oprócz ziemniaków, warzywa. Cukinię czy bakłażana pokrój na plastry, posmaruj oliwą czosnkową i zamarynuj (wstaw na 30 min do lodówki). Ułóż na ruszcie w połowie grillowania karkówki.Źródło: Chwila dla Ciebie