Do góry

Dania główne Przepis na:

Karkówka z korniszonami

Karkówka z korniszonami

Autor:

Przepisów i artykułów: 157 Ocena: 977

Dodano:

Odsłon: 17302

Karkówka w marynacie musztardowo korniszonowej. Postanowiłam wykorzystać korniszony domowe które bardzo fajnie pasują do tego mięsa. Uzyskamy też bardzo smaczny sos.

Składniki

  • 75 dkg karkówki
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka soli
  • pieprz
  • 1/3 szklanki octu winnego
  • 1 łyżka musztardy
  • 7 korniszonów
  • 1 łyżeczka rozmarynu
  • smalec
  • 1 łyżka mąki krupczatki
  • pieprz kolorowy
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie


  1. Mięso kroję na plastry 1,5 cm, przekładam do miski, dodaję czosnek pokrojony, cebule w piórka, sól, pieprz, rozmaryn, ocet winny, musztardę, i mięso obracam dokładnie w marynacie. Odkładam do lodówki na noc. Mięso przekładam do brytfanny rozgrzanej ze smalcem i przesmażam z każdej strony obracając od czasu do czasu. Podlewam wodą w między czasie, i smażę na wolnym ogniu około godzinę. W połowie smażenia dodaję ogórki korniszony pokrojone. Na końcu wyjmuję mięso i ogórki a z wywaru robię sos. W kubku rozrabiam mąkę z 125 ml wody. wlewam do gotującego się wywaru i zagotowuje doprawiam, pieprzem czerwonym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń