Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Karkówka ze złotym farszem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Składniki
Dynię obierz, wyjmij pestki, pokrój w kostkę, piecz 20 minut. Pieczoną dynię rozgnieć widelcem, przypraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową i chili.
Karkówkę umyj, długim nożem przekłuj wzdłuż. W powstały otwór wkładaj farsz dyniowy. Mięso natrzyj solą, pieprzem, słodką papryką, przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Obwiąż sznurkiem. Na rozgrzanej patelni obsmaż mięso z każdej strony, włóż do naczynia, piecz 2,5 godziny w temp. 180° C, polewając sosem.
Czas: około 3,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień